Витачів, Халеп'я, Трипілля, Українка - 4 готові маршрути
11:01 14.10.2021
Витачів, Халеп'я, Трипілля, Українка - 4 готові маршрути

Довгі вихідні на Покрову з 14 по 17 вересня - відмінна можливість змінити обстановку і вибратися якщо не в тривалу подорож, то хоча б в коротку поїздку.

Якщо у вас є вільний вихідний і бажання провести його на тлі приголомшливих пейзажів, вирушайте у передмістя Києва. В межах 65 кілометрів від міста знаходяться кілька місць, які "пропонують" такий вид Дніпро, що у вас дух захопить, пише Анастасія Стеценко на шпальтах РБК.

Витачів, Халеп'я, Трипілля, Українка — чотири місця, які знаходяться на південний захід від Києва по Обухівській трасі. Сюди легко дістатися автомобілем або маршрутками, впевнена вона.

Село Витачів існує з Х століття, а його сучасна околиця знаходиться на кручі, яка відкриває дивовижний вид на Дніпро. Розлив річки тут так широкий, що здається, ніби вона тягнеться майже до самого горизонту.

Крім величного виду на річку, тут є дерев'яна каплиця, побудована у 90-х роках за ескізом Тараса Шевченка, і дерев'яний вітряк. Вони відмінно доповнюють атмосферу місця, й відчувається, що у нього довга історія, розповідає вона.

Наступна зупинка — Халеп'я. Тут можна підійти до широкого потужного Дніпра впритул і, знявши взуття, прогулятися по воді.

Якщо вам пощастить потрапити сюди у вітряну погоду, ви побачите справжній шторм зі свистом вітру, хвиль та пінними баранчиками. Орієнтуйтеся на Google-картах на точку "вид на Дніпро": вона позначає невелику смугу прибережної землі з пляжем, зауважила вона.

Якщо хочеться довшої прогулянки, або помріяти на лавочці з видом на воду, орієнтуйтеся на точку "Obsevation Area", тут - вищий берег і довга стежка. Тут круто влаштувати легкий пікнік біля води: захопіть із собою покривало і легкий перекус.

Відразу за Халеп'ям слідує Трипілля. Те саме, поряд з яким Вікентій Хвойка виявив залишки енеолітичної культури, яку ми знаємо як Трипільську. Але цього разу нас не цікавить археологія: ми тримаємо шлях на Дівич-гору (Дівич-Гора у Google-картах). Це найвища точка Обухівського району, і вид звідси відкривається просто дивовижний.

Тут ви можете походити по тій же землі, по якій ходили наші далекі-далекі предки. З одного боку гори — вид на Дніпро, з іншого — "жорсткий" промисловий індастріал.

Під'їхати на машині можна майже впритул, але я б рекомендувала залишити машину трохи нижче, щоб не потрапити у корок на вузькому обриві.

І, нарешті, остання точка нашого маршруту імені красивого Дніпра — набережна міста Українка. Тут можна пообідати у скромному ресторанчику з видом на воду і прогулятися вздовж набережної, спостерігаючи за вітрильниками, додала вона.