Вовки загнали оленя на кригу: у заповіднику розповіли про трагедію

Вовки загнали оленя на кригу: у заповіднику розповіли про трагедію
14:53 16.01.2024
Вовки загнали оленя на кригу: у заповіднику розповіли про трагедію
Нестор Обухівський
Нестор Обухівський
Читать на русском

Ми їмо м'ясо і не завжди задумуємося над тим, що це чиєсь життя.Тим більше, про це не думають вовки. І вже точно - голодні.

Джерело: Природний Заповідник Древлянський

Протягом тривалого періоду працівниками Розсохівського ПНДВ ведуться спостереження за зграєю вовків, шляхи яких проходить територією ПНДВ.

Нещодавно працівники заповідника стали свідками нападу зграї з 6 вовків на самця оленя, загнавши його на замерзлий ставок.

Щоб схопити тварину, вовкам потрібно якомога ближче було до нього підкрастися.

Олень з останніх сил намагався врятуватися, але зграя виявилася міцніша і напала на пораненого звіра, не залишивши шансу для втечі.

Коли хижака мучить сильний голод, тоді він забуває всяку обережність і стає не тільки сміливим, а й нахабним.

Для голодного вовка більше немає небезпеки, він нічого не боїться та його нічим не можна злякати, - розповіли у заповіднику.

Довідково:

  • На сьогоднішній день, внаслідок військових дій, популяція диких тварин у Житомирській області збільшилась. Фахівцями науково-дослідного відділу фіксується збільшення популяції видів тварин за допомогою фотопасток: оленя, лося, сарни Європейської, вовка та інших. На даний час головним хижаком Полісся – вовк, занесений до Європейського Червоного Списку.
  • Вовк – це велика хижа тварина з родини собачих. Маса вовків може досягати 70-80 кг, але зазвичай дорослі самці важать 40-50 кг (самки дрібніші). Великі ікла та потужні щелепи дозволяють вовку вбивати навіть таких великих тварин, як дорослий лось або кінь. Сильні ноги переносять його на багато десятків кілометрів. Можливості вовка як мисливця дуже великі.
  • У кожного вовка є свої стежки для полювання, причому тягнутися вони можуть сотні і сотні кілометрів. Щоб по ним тварині зробити повне коло, часом, не вистачить і одного тижня. Всі його стежки – «мічені»: дерева, великі камені, пні. Основною їжею вовків є м’ясо. Щоб добути його, хижаки часто нападають на одиноких лосів, оленів, козуль, бобрів, зайців, кабанів.