13:03 07.04.2022
Реклама

Оренда автомобілів є дуже популярною послугою серед українців. Нічого дивного, оскільки часто це набагато зручніше і вигідніше, ніж купувати власне авто. Окрім того, завжди можна вибрати машину відповідно до вашого бюджету і вимог.

Оренда буває короткостроковою і довгостроковою. Що необхідно враховувати в процесі вибору автомобіля для довгострокового користування? Де вибрати автомобіль для довгострокової оренди?

Як правильно вибрати автомобіль для довгострокової оренди в Києві?

Правила вибору залежать від цілі, для якої авто використовується, а також уподобань конкретної людини.

Щоб пересуватися містом було більш зручно, необхідно використовувати автомобілі середнього або комфорт-класу. Якщо є бажання зекономити – можна користуватися авто економ-класу.

Максимальний комфорт забезпечують авто бізнес-класу та позашляховики. Автомобілі цього сегменту мають багато додаткових опцій, таких як шкіряний салон, панорамний дах та інші. Це престижно і комфортно.

Якщо треба подорожувати великою кількістю людей, можна орендувати мінівен. Машина цього класу розрахована на 7 людей. Мінівен – це ще вигідно, бо замість двох автомобілів можна орендувати лише один.

Переваги довгострокової оренди автомобіля

Головна причина, чому варто орендувати машину на тривалий термін – це ціна. Безліч людей робить одну і ту ж помилку: купують автомобіль, а їздять на ньому буквально кілька місяців в рік (наприклад, влітку на дачу). Коштує це дуже дорого.

Набагато вигідніше – оренда авто Київ. По ціні вийде навіть дешевше, ніж таксі.

Окрім того, є такі переваги того, чому потрібно взяти авто напрокат:

  1. Немає необхідності пристосовуватися постійно до різних машин. Можна вибрати ту модель, яка буде найбільш комфортною для вас, і вже через кілька днів ви будете знати про всі її позитивні сторони. Тому буде відчуття, що ви їздите на своєму особистому автомобілі.
  2. Можливість змінити авто тоді, коли захочеться без необхідності його продавати і витрачати додаткові кошти для покупки нового. Це дозволяє також випробувати кілька автомобілів, замінити їх на інший клас або модель.
  3. Комфорт і зручність. Ви стаєте мобільним і не залежите ні від кого. Поїздки стануть значно приємнішими. Цей ефект особливо сильно виражений у порівнянні із таксі.

Як оформити довгострокову оренду?

Процес оформлення автомобіля у оренду нескладний і включає кілька етапів.

Перший етап – вибір категорії автомобіля для автопрокату. Від цього залежить ваш комфорт і престиж. Поширені формати – міні, економ, комфорт, бізнес, позашляховик, преміум, мікроавтобус. Причому останній може бути як мінівеном, так і повноцінним мікроавтобусом на велику кількість людей.

Другий етап – обговорення індивідуальних умов з компанією (в тому числі, час оренди). На цьому етапі відбувається обговорення потреб конкретного клієнта, формується перелік документів і уточнюються всі можливі деталі для подальшого ефективного співробітництва.
В процесі обговорення індивідуальних умов оренди авто на тривалий термін відбувається підбір пакета послуг.

Третій етап – підписання договору. Після вибору автомобіля і погодження умов готується безпосередньо договір, в якому будуть описані усі умови. Там також буде інформація про умови повернення машини і нюанси технічного обслуговування.

Четвертий етап – отримання автомобіля в довгострокову оренду. Після того, як договір буде підписаний, ви можете звернутися до відповідного автопарку і почати користуватися машиною у відповідності до договору про прокат автомобілів на тривалий термін. З моменту отримання ключів до завершення договору машина буде знаходитися в вашому користуванні.

Таким чином, взяти автомобіль на прокат досить просто в Києві. Цей спосіб користування машиною має безліч переваг. Це і гнучкість у порівнянні з покупкою власного авто, і вигода, і комфорт. Одним словом, рекомендуємо довгострокову оренду. Її оформити не важко. Головне – відповідати умовам, що прописані у самій компанії, що надає послуги оренди автомобіля.