09:57 29.09.2022
Реклама

Зараз модний світ приділяє увагу не стільки одягу і ювелірним прикрасам, як варіантам їх поєднання. В пріоритеті — самовираження, власне відчуття стилю й комфорту. Як одна намистина на браслеті здатна по-новому розкрити звичний образ і на що звернути увагу, створюючи ювелірні комбінації — далі в статті.

ТОП-8 правил поєднання ювелірних виробів

Перше, що варто знати — табу на поєднання кількох металів в одному образі давно немає. Тому сміливо можна носити кілька срібних і золотих кілець на одній руці. Серед інших рекомендованих правил:

  1. Поєднання різних матеріалів. Йдеться про інкрустацію. Якщо сережки декоровані різноколірною емаллю, краще вибрати схожу за дизайном модель каблучки. Також не варто носити біжутерію і ювелірні вироби разом. Навіть надзвичайно якісну.
  2. Дорогоцінне каміння. Важливо дотримуватися міри. Якщо діаманти — то мініатюрні й мерехтливі. Вони втрачають свою родзинку, як тільки з’являються поряд зі смарагдами, топазами, перлинами.
  3. Відповідність стилю одягу. Якщо в гардеробі переважає стриманий мінімалізм, то масивне етнічне кольє навряд чи стане гарним доповненням до ювелірної скриньки. Краще віддати перевагу традиційним парам: м’який ланцюжковий браслет + кольє з великим центральним елементом, масивні сережки + тонкий ланцюжок з грайливою підвіскою.
  4. Зосередження прикрас навколо однієї зони. Йдеться лише про обличчя й руки. Так, комбінація браслет + годинник + кільце вважається застарілою. Виняток — багатошаровість на шиї.
  5. Фізіологія. Враховуйте власні параметри. Власниці тендітного зап’ястка навряд чи личитиме масивний жорсткий браслет на кшталт манжети. Така ж ситуація з каблучками, котрі закривають цілий палець. Круглолицим дівчатам краще відмовитися від сережок-конго, котрі візуально роблять щічки ще пухкішими.
  6. Вік. Багато хто знає, що вибирати ювелірні прикраси варто по кольоротипу. Проте на вікові обмеження при підборі аксесуарів мало хто зважає. Так, молодій дівчині не підходять масивні діаманти. Виняток — обручка або каблучка для заручин. Така ж ситуація з перлинами. Тендітним панянкам краще придивитися до актуальної барокової стилізації перлин.
  7. Акценти. Якщо вирішуєте використати в образі незвичний дизайнерський виріб, не доповнюйте його іншими прикрасами. Наприклад, каблучка-печатка вже стає повноцінним акцентом.
  8. Колірна палітра. Коли ювелірні прикраси інкрустовані камінням, враховуйте їх кольоротип. Діаманти поєднуються з будь-яким одягом, тоді як рубін — лише з монохромом.

Традиційні комбінації ювелірних прикрас

Ну і, звичайно, пам’ятайте про правило 3-х прикрас. Найкращі комбінації мають такий вигляд:

  1. Каблучка + браслет + сережки.
  2. Сережки + ланцюжок + браслет.
  3. Сережки + годинник + брошка.

Зважайте: якщо носите годинник, то від однієї з прикрас варто відмовитися. Також не варто перевантажувати руки. Краще змістити акцент на зону декольте або підібрати мініатюрні сережки.