Як вдягати дитину взимку? Коментує дитячий лікар
19:30 08.01.2022
Як вдягати дитину взимку? Коментує дитячий лікар

Дуже важливим питанням для кожної мами, особливо з приходом холодів, є наступне: як одягнути дитину по погоді. Адже організм малюка ще недостатньо зміцнів, і дитина може замерзнути або перегрітися, а це у свою чергу негативно позначиться на стані її здоров'я.

Відповідь на це питання знає лікар педіатр – неонатолог медичного центру «MedArt» в Обухові, Дмитро Ярославович Прокопчук.

У цій статті для Хронік Обухова він спробував дати максимально повну відповідь на питання: як одягати дитину у залежності від сезону та по погоді.

***

Свіже повітря — запорука здорового сну, апетиту, міцного імунітету у дітей. Щоб прогулянки були на радість і для здоров'я, потрібно відповідально підійти до вибору одягу.

Як одягати новонароджену дитину взимку

  • Матусям новонароджених дітей не варто боятися застудити малюка та не виходити на вулицю: якщо ви будете з розумом підходити до вибору одягу, то малюк буде отримувати суцільне задоволення від прогулянок, впевнений лікар.
  • Пам'ятати варто про те, що терморегуляція малюка ще не сформована остаточно, і коли вам погода за вікном здається теплою, це зовсім не означає аналогічні відчуття у дитини. Тому ніколи не варто орієнтуватися на свої особисті відчуття.

Комплекти одягу варто підбирати у залежності від температурного режиму. Розберемося трохи докладніше.

-5 / + 2 градуси

При цьому температурному режимі можна вибрати для прогулянки білизну (майка та трусики) з натуральної бавовни, теплий костюмчик з вовни, зимовий комбінезон із закритими ніжками, шкарпетки, шарф і шапка, рукавички.

У такому одязі вашій дитині не буде холодно і, завдяки натуральним матеріалам, не буде порушуватися теплообмін, зауважив Дмитро Прокопчук.

-5 / -10 градусів

При цих погодних умовах до перерахованого вище варто додати утеплювач у вигляді кофтинки та гамаші, вовняні шкарпетки або взуття.

-10 / -17 градусів

У такий мороз з новонародженим довго перебувати на вулиці не можна. Якщо цього не уникнути, то, крім усього іншого, подбайте про додаткове утеплення коляски. Що стосується одягу, то до комплекту описаного у 2-х попередніх пунктах, слід додати такі деталі:

  • Тепла жилетка
  • Валянки
  • Хутряна шапка

Автор: лікар педіатр – неонатолог медичного центру «MedArt» місто Обухів, Дмитро Ярославович Прокопчук

Контакти:

  • Адреса: Обухів, вул. Миру 17а
  • Телефон: (для запису) : 073 377 37 47