Як вибрати бездротову Wi-Fi камеру відеоспостереження?
21:01 29.10.2022
Реклама
Як вибрати бездротову Wi-Fi камеру відеоспостереження?

Багато хто помилково вважає, що Wi-Fi відеокамери – це найпростіший спосіб впровадити систему безпеки у приватному будинку чи іншому об'єкті. Дійсно, їх значно простіше встановити, а за необхідності просто провести монтаж в іншому місці. Єдина вимога – наявність електроживлення обладнання. Розглянемо докладніше, як правильно вибрати відповідну Wi-Fi камеру відеоспостереження.

Рівень надійності

Важливо розуміти, що якщо немає підключення до інтернету, тоді і мережева камера перестає транслювати відео. А коли підключення до інтернету відновлюється, обладнання може вимагати перезавантаження. Потрібно врахувати, що повторне підключення до іншого маршрутизатора або заміна пароля на камері Wi-Fi може призвести до повного вимкнення камери. Вона не буде стабільно працювати, поки ви не проведете повторне налаштування. Дротові камери відеоспостереження не залежать від цього.

Разом з цим ви можете отримувати помилкові спрацьовування у ситуаціях, якщо бездротова камера вимкнення, т.к. багато з таких камер працюють з алгоритмом виявлення руху на базі змін у пікселях. Викликати тривогу може навіть хмара, яка закрила сонце. У дротових камерах немає проблеми, т.к. Виявлення рух здійснюється при виявленні між зображеннями. Якщо між ними будуть відмінності, тоді камера і вирішить, що було проведено рух і здійснюватиметься запис.

Якість зображення, що надається

Тут знову ж таки все залежить від якості мережі. У тих ситуаціях, коли камера відеоспостереження підключення до реєстратора через кабель, ніякі інші сигнали не блокуватимуть передачу відео. А при бездротовій передачі можуть бути різні перешкоди. Пропускна здатність кабелю дозволяє передавати зображення в класичному форматі без стиснення. Все це може впливати на кінцеву якість зображення.

Жодних хакерських загроз

Сьогодні велика кількість зображень знаходиться на хмарних сервісах. Не винятком є ​​і відео, зняті Wi-Fi камерою відеоспостереження. Разом з цим, якщо ви дбаєте про конфіденційність інформації, яка знімається, тоді рекомендується зупинити вибір на камерах із записом на картку пам'яті або виберіть дротову камеру, яка записує на домашній реєстратор. У цьому випадку інформація буде передаватися через дроти, тому виключено ризик злому системи, на відміну від мережевих камер відеоспостереження.

Додаткові можливості

Wi-Fi камери відеоспостереження можуть мати деякі обмеження по функціоналу через свою конструкцію, наприклад, масштабування, панорамування. нічні зйомки, широке поле зору і т.д.

Висновок

Може здатися, що Wi-Fi камери відеоспостереження – це не найкраще рішення для безпеки на об'єкті. Але все, що було написано вище, стосується камер спостереження низької якості від маловідомих брендів. Якщо ви довірятимете відомих виробникам, тоді можете бути впевненими, що обрана вами Wi-Fi камера відеоспостереження буде нічим не гірша, ніж дротове обладнання.