Як вибрати чоловічий годинник: поради та рекомендації
11:31 11.10.2021
Реклама
Як вибрати чоловічий годинник: поради та рекомендації

В епоху електронних гаджетів необхідність носити наручний годинник начебто відпадає, але більшість чоловіків не відмовляється від їх носіння. Чому це відбувається? Наручні годинники ніколи не вийдуть з тренду. Вони зручні та стильні, крім того, вони здатні підкреслити статус та завершити образ власника. З розвитком сучасних технологій ці девайси перетворилися у багатофункціональні пристрої, з якими можна спостерігати за самопочуттям власника та його фізичною активністю.

Наручних аксесуарів досить багато, тому купити годинник може бути складним завданням. Але якщо заздалегідь визначитися з механізмом та функціональністю, можна позбутися багатьох труднощів.

Види годинникових механізмів

Залежно від джерела живлення виділяють 3 види годинників.

  1. Механічні – ідеальний варіант для любителів класики. Міцність, довговічність та ручна збірка – головні переваги таких моделей. Але є один нюанс – висока вартість.

  2. Електронні. Мають високу точність руху, різноманітні функції та повну автоматизацію, але потребують періодичної заміни батареї.

  3. Кварцові. Практичний та зручний варіант за невисоку вартість. Деякі моделі можуть заряджатися від сонячної енергії.

Вибір тут індивідуальний. Кожен обирає свій варіант, який підійде саме йому.

Види циферблатів

Відображення часу також грає велику роль. Є декілька типів циферблатів:

  • цифрові – знаходяться в електронних моделях годинників, час показується в електронному вигляді (00:00:00);

  • аналогові – мають цифри, які розміщені довкола класичної стрілки;

  • комбіновані – можуть мати як цифрове відображення, так і аналогове.

Матеріал та форма корпусу також важливі показники при виборі. Годинник може виготовлятися із пластику, металу, срібла чи золота. Все залежить від цінової політики та індивідуальних переваг клієнта.

На що ще варто звернути увагу при виборі?

Вибираючи чоловічий годинник, варто придивлятися й до інших важливих характеристик.

  1. Клас герметичності. Відповідає за здатність аксесуара протистояти впливу вологи та бруду. Виділяють 5 класів, кожен з яких здатен витримувати різний тиск води.

  2. Протиударність. Важлива характеристика годинників, яка здатна зберігати функціональність аксесуару після механічних пошкоджень.

  3. Наявність додаткових функцій, серед яких є GPS-навігація, календар, калькулятор, пульсометр, підсвічування та багато іншого.

Як правило, підбір годинника здійснюється індивідуально. Головне врахувати ці поради та вибрати відповідний аксесуар, який гармонійно підкреслить стиль та образ власника.