Як зробити антисептик у домашніх умовах: 2 простих рецепти і 1 правило використання

Як зробити антисептик у домашніх умовах: 2 простих рецепти і 1 правило використання
20:31 30.03.2020
Як зробити антисептик у домашніх умовах: 2 простих рецепти і 1 правило використання

Якщо ви не встигли купити антисептик до карантину, а на дверях кожної аптеки вас зустрічає напис «Антисептиків немає!», вихід є – можна зробити його самостійно. Розповідаємо, як приготувати санітайзер удома за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Про це пише The Village, передають Хроніки Обухова.

Рецепт від ВООЗ

  • Щоб отримати літр антисептика, змішайте разом інгредієнти та додайте трохи води. Зауважте, що спирт повинен мати концентрацію не менше як 91%, перекис водню в цьому рецепті не є активною речовиною для знезараження рук, а слугує для інактивації мікробних спор. Гліцерин використовують для зволоження шкіри, але його можна замінити іншим пом’якшувальним засобом, що розчиняється у воді та спирті, наприклад, гелем алое.
  • Змішувати складники ВООЗ радить у посудині зі скла або нержавійної сталі, а зберігати антисептик краще в скляних або пластикових пляшках з корком або кришкою. Отриману суміш зручно розлити в маленькі пляшечки, щоб носити з собою.
  • У цьому рецепті не радять використовувати ароматичні речовини для уникнення алергічних реакцій, проте якщо ви точно знаєте, що алергії у вас немає, можна додати до 10 крапель ефірної олії для приємного аромату, як у наступному рецепті.

Рецепт Медичного центру Небраски

Як правильно користуватися антисептиком

  • Використовуйте антисептик, коли не маєте можливості помити руки з милом та якщо на шкірі немає видимого бруду.
  • Нанесіть на руки таку кількість антисептику, від якої вони стануть повністю вологими. Обробляйте руки не менше як 30 секунд тими самими рухами, які ви робите під час миття рук з милом.