За підроблення COVID-сертифікатів запровадять окрему кримінальну статтю

За підроблення COVID-сертифікатів запровадять окрему кримінальну статтю
09:48 21.09.2021
За підроблення COVID-сертифікатів запровадять окрему кримінальну статтю

За підроблення COVID-сертифікатів запровадять окрему кримінальну статтю, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

На найближчому засіданні уряду ми розглянемо проект змін до Кримінального кодексу, де підроблення "ковідних" сертифікатів буде виведено в окрему кримінальну статтю, - сказав Ляшко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок, передають Хроніки Обухова з посиланням на Інтерфакс.

Він зазначив, що міністерство не підтримуватиме тих медпрацівників, яких викриють у придбанні підроблених COVID-сертифікатів або ПЛР-тестів.

Якщо хтось із медичних працівників буде задіяний у цій схемі, не сподівайтеся на жодну підтримку з боку Міністерства охорони здоров'я. Цього не може бути в той момент, коли ми всі налаштовані на протидію коронавірусній хворобі. Не можна дискредитувати кампанії імунопрофілактики ще й у такий спосіб, - наголосив міністр.

За словами Ляшка, для недопущення розповсюдження підроблених COVID-сертифікатів буде встановлено жорсткий контроль, і наразі відбуваються спецоперації Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Служби безпеки.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Європейська комісія ухвалила рішення про взаємне визнання цифрових сертифікатів про вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19, виданих Україною та ЄС.