За побиття чоловіка в Обухові судитимуть двох експоліцейських

12:49 19.01.2022

Прокурори Київської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського та ексзаступника командира одного зі взводів полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції в Київській області за фактом перевищення службових повноважень, поєднаному із застосуванням насильства, (ч. 2 ст. 365 КК України).

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Київської обласної прокуратури, передають Хроніки Обухова.

Слідством встановлено, що у липні 2019 року правоохоронці зупинили особу на узбіччі дороги у м. Обухові, бо на їхню думку вона підозріло виглядала. Спочатку вони вимагали щоб громадянин показав вміст своїх кишень і намагались провести поверхневий огляд, а потім збили його з ніг, застосували спецзасоби – кайданки та завдали тілесні ушкодження, йдеться у повідомленні.

Потерпілий повідомив поліцейським що має адвокатське посвідчення. Лише через 4 години з нього зняли кайданки та госпіталізували до медичного закладу у зв’язку із поганим самопочуттям. Діями працівників поліції чоловікові заподіяно легкі тілесні ушкодження, які призвели до короткочасного розладу здоров’я.

Довідково:

  • Досудове розслідування здійснювалося другим слідчим відділом територіального управління ДБР розташованого у м. Києві.
  • Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.