Зайняти чергу на вакцинацію можна за допомогою порталу "Дія"

Зайняти чергу на вакцинацію можна за допомогою порталу "Дія"
11:25 02.03.2021
Зайняти чергу на вакцинацію можна за допомогою порталу "Дія"

Зарезервувати собі місце на вакцинацію від Covid-19 не виходячи з дому - відтепер цілком реально. На порталі державних послуг онлайн "Дія" вже зараз можна зайняти місце у черзі.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на портал "Дія".

Запишіться до листа очікування вакцинації, це допоможе правильно розподілити вакцину між регіонами, уникнути черг та зайвого контакту з людьми, - йдеться в повідомленні.

На порталі "Дія" в розділі послуг для громадян з'явилася послуга онлайн-запису на вакцинацію від COVID-19.

В описі послуги зазначається, що запис проводиться до листа очікування вакцинації від COVID-19. Після запису громадянин отримає сповіщення про доступний запис на щеплення. Окремо наголошується, що попередній запис до листа очікування не є записом до лікаря.

Для запису необхідно авторизуватися на порталі або за допомогою особистого ключа, або за допомогою BankID чи MobileID та підтвердити або надати персональні дані, обрати населений пункт, де планується проходити щеплення.

Віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що записатися на вакцинацію можна через додаток "Дія", портал "Дія".

Це високоякісний онлайн-продукт, де кожен українець може записатися у список очікування. Коли, згідно з дорожньою картою з вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту, – розповів він.

Також записатися на вакцинацію можна за телефоном контакт-центру МОЗ з питань COVID-19 0 800 60 20 19 або у сімейного лікаря.