Закатованого бойовиками "ДНР" добровольця з Обухова нагородили посмертно (відео)

Закатованого бойовиками "ДНР" добровольця з Обухова нагородили посмертно (відео)
18:07 19.08.2019
Закатованого бойовиками "ДНР" добровольця з Обухова нагородили посмертно (відео)

Обухівця, добровольця "Айдару" Сергія Кононка нагородили відзнакою імені народного героя України Марка Паславського.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на відомого письменника і політика Володимира Яворівського.

- Сергієві Кононку - посмертно почесна відзнака імені народного героя України Марка Паславського. Сестра та мама отримували ... Вічна пам'ять героєві, - відзначив він.

Довідково:

Кононко Сергій Олександрович народився 18 серпня 1982 року у нашому місті. Навчався в Обухівській загальноосвітній школі №4, після закінчення якої вступив до Київського технічного училища.

Строкову службу проходив з 2000 по 2002 роки у Підгірцях. Був звільнений у запас у званні сержанта.

Певний час Сергій працював на будівництві, але, маючи творчу натуру та патріотичну вдачу, мріяв про вільну, і незалежну державу, про що писав у своїх віршах, відкрито висловлювався у розмовах і дискусіях. І тому ні у кого, хто знав Сергія, не виникло здивування, коли він серед перших потрапив на революційний Майдан.

Коли ж розпочалася війна на Донбасі, він знову ж таки одним з перших, добровольцем вирушив на фронт. Вже там, на Луганщині, він став бійцем 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар».

24 серпня 2014 року, потрапивши під артобстріл на трасі в районі Новосвітлівка-Хрещувате, що на Луганщині, зник безвісти. Восени серед восьми тіл закатованих українських військовополонених, що були передані терористами російської федераціі з Краснодону українській стороні, було встановлено чотирьох «айдарівців», одним з яких, після проведення низки біологічних експертиз, виявився наш земляк Сергій Кононко.