Зірка серіалу "Вікінги" збиратиме кошти на відбудову Київщини

Зірка серіалу "Вікінги" збиратиме кошти на відбудову Київщини
12:38 02.03.2023
Зірка серіалу "Вікінги" збиратиме кошти на відбудову Київщини

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався в режимі відеозв’язку із зіркою серіалу «Вікінги», канадською акторкою українського проходження, режисером і продюсером Кетрін Винник, яка приєдналася до амбасадорів фандрейзингової платформи United24.

Глава держави подякував Кетрін Винник за підтримку України, потужні меседжі й теплі слова, які є дуже важливими для українців, особливо в дні трагічної річниці початку повномасштабної агресії Росії, йдеться на сайті Президента.

Дуже дякую, що ви з нами. Ми вдячні, що ви вирішили стати амбасадором United24 і є першою амбасадоркою з Канади, з якою нас багато пов’язує, – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, зараз дуже важливо зробити все, щоб світ не забував про війну, яка триває на території України.

Президент також наголосив, що пріоритетом є відбудова нашої країни.

Кетрін Винник опікуватиметься напрямом «Відбудова України» і відкриє свій збір через платформу на відновлення одного з 18 будинків у Київській області, які відбудують першими в межах цієї програми. Загалом на відновлення зазначених об’єктів необхідно 719 млн грн. Завдяки донорам United24 зі 110 країн уже зібрано понад 510 млн грн.

Я розумію, як важливо, щоб українські родини об’єдналися. Людям потрібно повертатися додому, відбудовувати свої домівки, щоб сім’ї знову жили разом, – зазначила вона.

Акторка, батьки якої є нащадками українських емігрантів, котрі в 1940 році, рятуючись від радянської влади, переселилися спочатку до Німеччини, а потім до Канади, розповіла, що пишається своїм українським корінням.

Я пишаюся тим, що ви робите, і для мене велика честь бути в команді United24, – сказала вона.

Володимир Зеленський запросив Кетрін Винник приїхати в Україну.

Довідково:

  • Акторка підтримує нашу країну з початку російської агресії у 2014 році.
  • Вона відвідувала Україну в 30-ту річницю незалежності.
  • Після початку повномасштабної агресії РФ Кетрін Винник заснувала організацію The Winnick Foundation, яка надає гуманітарну допомогу українцям, постраждалим від війни.