З'явилася онлайн-карта місць, куди можна здати речі: Обухівщина представлена, але слабо

З'явилася онлайн-карта місць, куди можна здати речі: Обухівщина представлена, але слабо
10:41 08.11.2019
З'явилася онлайн-карта місць, куди можна здати речі: Обухівщина представлена, але слабо

В Україні з'явилася онлайн-карта, на котрій відзначені адреси і найменування найближчих установ, яким потрібні різні речі: від іграшок для будинку дитини до книг в бібліотеку.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на delo.ua.

- В Україні з'явилася інтерактивна карта благодійних організацій helpmap.io. Її створили два українця, щоб допомогти людям знайти місця, куди можна здати непотрібні їм речі, а благодійним організаціям - отримати речову або волонтерську підтримку, - відзначив автор.

- Багато хто не знає, куди подіти непотрібні їм речі, в той час, як благодійні організації їх потребують. Для допомоги обом сторонам, ми з товаришем створили інтерактивну карту з точками, куди можна віднести речі, - розповів Delo.ua один з творців карти Олександр Костинський.

На карті відзначені адреси і найменування найближчих установ, яким потрібні різні речі: від іграшок для будинку дитини до книг в бібліотеку. Відображення організацій можна відфільтрувати за категоріями:

  • мають потребу в дитячих речах,
  • в продуктах,
  • в книгах,
  • в електроніці,
  • в текстилі,
  • в товарах для тварин,
  • або ж волонтерської допомоги.

При цьому карта працює як Wikipedia - люди самі можуть додавати різні пункти прийому речей. Сьогодні, завдяки їх старанням, на сайті зазначено вже близько тисячі організацій по всій країні.

За словами Костинського, займатися подібним проектом йому не вперше: "Колись я захотів створити інструмент, який би сприяв розвитку альтруїзму, дав можливість допомагати іншим людям в реальному світі. Тоді ми з товаришем зробили мобільний додаток givebox.xyz, який дозволяв передавати речі від людини до людини ".

Варто зауважити, що станом на сьогодні Обухівщина представлена лише 1 закладом. Ймовірно, це дитячий інтернат у Трипіллі.