Cтало відомо, хто із сусідів поглине Обухівський район

Cтало відомо, хто із сусідів поглине Обухівський район
15:59 05.08.2019
Cтало відомо, хто із сусідів поглине Обухівський район

Карта столичного регіону відразу після завершення реформи децентралізації може зазнати докорінних змін. Замість звичних 25 районів влада планує залишити Київщині чотири, в кращому випадку - п'ять. Київобладміністрація вже не згодна з такими напрацюваннями Мінрегіону.

Про це пише КиевВласть, передають Хроніки Обухова.

Як повідомляє прес-служба Київської облради, сьогодні адміністративний поділ Київської області - це 25 районів і 12 міст обласного підпорядкування. Всього в області 25 міст, 30 селищ міського типу та 1122 сільських населених пункти.

Проект адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Київській області, який запропонував Мінрегіон, передбачає створення 45 ОТГ, з яких 24 міських, 14 селищних і 7 сільських. А також 4 об'єднаних району: Білоцерківський (з населенням 487,2 тис. осіб), Броварський (435,9 тис. осіб), Васильківський (435,8 тис. осіб) і Ірпінський (358,8 тис. осіб).

  • Так, в Білоцерківський район повинні увійти Сквирський, Володарський, Тетіївський, Ставищенський, Рокитнянський, Таращанський, Миронівський, Богуславський райони.
  • В Броварський район - Бориспільський, Баришівський, Згурівський, Переяслав-Хмельницький, Яготинський і частина Вишгородського районів, а також обласне місто Березань.
  • Васильківський район запланований у складі Фастівського, Обухівського, Кагарлицького, частини Києво-Святошинського району та обласного міста Ржищів.
  • Ірпінським районом можуть стати Іванківський, Поліський, Бородянський, Макарівський, частина Вишгородського і частина Києво-Святошинського районів, міста Ірпінь та Буча.