Екоцид: Трипільській ТЕС дозволили і надалі вбивати мешканців Обухівщини (відео)

Екоцид: Трипільській ТЕС дозволили  і надалі вбивати мешканців Обухівщини (відео)
10:04 11.11.2019
Екоцид: Трипільській ТЕС дозволили і надалі вбивати мешканців Обухівщини (відео)

Трипільська ТЕС не впливає на здоров'я громадян. Принаймні, в цьому переконані судді Апеляційного суду.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на сторінку Захист екологічних прав.

- Судді Апеляційного суду не стали прислухатися до фактів забруднення навколишнього середовища Трипільською ТЕС та залишили без змін рішення першої інстанції, а саме – залишив позов без задоволення, у якому доводилась провина забруднювача та безпосередній вплив електростанції на здоров’я громадян, які живуть поблизу небезпечного об’єкта, - йдеться у повідомленні.

За інформацією активістів наступним кроком захисту екологічних прав стане звернення у Касаційний суд Україні, а при потребі – до Європейського суду.

- Просимо підтримати усіх небайдужих активістів, представників громадськості та пресу у прагненні захисту екологічних прав громадян України на чисте довкілля, яке нам гарантує Конституція, - попросили вони.

- Трипільска ТЕС постійно порушує екологічні норми. Але найбільшим недоліком є понад 140 Га золовідвалів, які постійно пиляться та спричинюють появу пилових потоків вітру, що несуть у собі небезпечні елементи. Ніхто не каже про повне закриття станції, ми виступаємо лиш за те, щоб привести її обладнання згідно нормам та екологічному законодавству, – прокометував раніше Олександр Лупейко, експерт Risk Reduction Foundation, директор юридичної фірмі «Імператив Плюс».