Ющенко розповів про своє бачення Трипілля і трипільців
12:21 26.08.2020
Ющенко розповів про своє бачення Трипілля і трипільців

Третій президент України Віктор Ющенко поділився своїми думками щодо внеску археологічної трипільської культуру до етногенезу української нації.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на його інтерв'ю каналу 112.

У мене буде зустріч у Міністерстві культури, і одне з питань буде присвячене темі Трипілля. Єгипетській цивілізації – 3, 5 тис. років, а трипільській – 7, 4 тис. років. Це останнє датування, але, переконаний, що воно не остаточне. Коли ми говоримо про грецьку, єгипетську культуру – ми говоримо про вчорашній день, а коли говоримо про українське Трипілля – ми говоримо про поза-поза-поза-вчорашній день. Ця цивілізація є ровесницею Вавилону, впевнений він.

За його словами "більшість істориків схиляється до того, що українська нація – це населення, яке нікуди не переселялося, яке від покоління до покоління творило, передавало, культуру, творило велику національну синергію, яка дійшла через Синдику до Індії, створило індо-арійське коліно в історії двох націй".

І сьогодні сутність слів – починаючи від чисельників Індії, санскриту та України – фонетично і змістовно подібні. Ми тільки підходимо до природи аріїв, як зуміти показати місію української землі, північного Причорномор’я, яке породило хвилю декількох цивілізацій. Я ставлю собі завдання, наприклад, – поселення трипільців, яке буде розміщене на 450 га, що є найбільшим поселенням світу епохи енеоліту, а дехто з істориків говорить про палеоліт. Цьогоріч у нас взагалі експедицій немає. Немає коштів розкопати одне подвір’я трипільське 11 на 10 метрів. В інституті історії, як мені розповідають, залишилося 3-5 "трипільців", додав він.