Котеджі в Обухівському районі з доступом до водойм дорожчі на 90%

Котеджі в Обухівському районі з доступом до водойм дорожчі на 90%
10:21 19.03.2021
Котеджі в Обухівському районі з доступом до водойм дорожчі на 90%

Котеджне житло з доступом до водойм в передмісті Києва дорожче в середньому на 90% в порівнянні з проектами без водойм, житло в сегменті багатоквартирних будинків - на 23%.

Про це йдеться в дослідженні ринку житла Обухівського району Київської області компанії Urban Experts, передають Хроніки Обухова з посиланням на Інтерфакс.

Проекти житлової забудови з доступом до води в середньому коштують дорожче (на 23% - для житлових комплексів комфорт-класу і на 90% - для котеджних містечок) і активно використовують природні особливості території в просуванні житла на ринку, - зазначено в звіті.

Згідно з ним, значна частина котеджних містечок, а також всі проекти таунхаусів в районі не мають доступу до водойм, через що різниця в ціні становить понад 90% в порівнянні з об'єктами біля річок і ставків.

  • Так, ціна котеджів Обухівського району без доступу до водойм становить в середньому $ 980 / кв. м,
  • тоді як проекти з доступом до загальних зон біля води коштують 1,4 тис. / кв. м,
  • а з індивідуальним доступом - $ 2,1 тис. / кв. м.

Кількість котеджів в проектах із загальним доступом до водойм становить в середньому близько 130 (всього 394 котеджів в трьох проектах), тоді як в містечках з приватним доступом - 33 (всього 200 котеджів в шести проектах)

Значна цінова різниця між двома категоріями котеджних містечок, що мають доступ до водойм, пояснюється масштабами будівництва і сегментом - останні більш елітні, мають більш цікаві архітектурні пропозиції. Крім того, використання в проектах приватного доступу до водойм колосально відрізняє такі об'єкти за рівнем життя, що сильно відбивається на ціні , - пояснюється в дослідженні.