На Обухівщині шукають "зниклого" голову громади
12:01 29.11.2022
На Обухівщині шукають "зниклого" голову громади

Київська область, Обухівський район. Жителі сіл Феодосівської громади, де майже тиждень немає світла, обурені зникненням голови ОТГ Миколи Пянчука.

Про це пише bigkyiv.com.ua, передають Хроніки Обухова.

Кажуть, що той начебто виїхав за межі країни. Та додають, що подібно вчинив наприкінці лютого, коли в область дерлися окупанти – тоді виїхав на 2 тижні закордон, йдеться у повідомленні.

Зі скаргою на керманича селяни звернулися до голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби.

Зараз Пянчук взагалі звалив до іншої країни під приводом відрядження, тоді як у деяких селах громади 6 добу нема світла, а людей ігнорують. Дзвонимо в ДТЕК, на урядову лінію – всім на нас все одно! Село не газифіковане, просто жах, – повідомляє житель громади Віталій Куліш.

Стомлені тривалою відсутністю світла люди заговорили і про корупцію та бюджет, яким завідує Пянчук. Кажуть, що в магазинах помічали гуманітарку, яка продається, а керівництво громади «пилить» бюджет і не займається її розвитком.

Після того, як жителі громади почали вимагати розшукати керманича, той опублікував у своїй соцмережі світлину, що перебуває у Польщі – і що навіть пригледів карети швидкої допомоги, аби випросити їх у сусідів для жителів Київщини.

Довідково:

  • Голова Феодосівської ОТГ Микола Пянчук очолив громаду за результатами виборів у 2020 році.
  • Тоді кандидат від політсили «Слуга народу» обіцяв, що зважаючи на близькість до столиці, ОТГ буде найбагатшою в регіоні, а він особисто мріє створити її на кшталт тих, що існують у Швейцарії.
  • До складу громади увійшли села Гвоздів, Іванковичі, Кременище, Круглик, Лісники, Рославичі, Ходосівка та Хотів.