НАЗК звинуватило в.о. голови м. Українки у порушенні закону: суміщає посади
23:04 23.05.2019
НАЗК звинуватило в.о. голови м. Українки у порушенні закону: суміщає посади

Національне агентство з питань запобігання корупції звинуватило в.о. голови м. Українки Тетяну Кучер у суміщенні посад.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на сайт організації.

- Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні 17 травня внесло 2 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) та секретарю Української міської ради Обухівського району Київської області, - йдеться у повідомленні.

- Внесено припис секретарю Української міської ради Обухівського району Київської області (тимчасово здійснює повноваження Українського міського голови згідно з частиною другою статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні») Тетяні Кучер щодо усунення порушення вимог частини другої статті 58 Закону України «Про запобігання корупції» шляхом дострокового припинення повноважень секретаря Української міської ради без припинення повноважень депутата ради та звільнення з відповідної посади, а також проведення службового розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами Української міської ради вимог частин другої та третьої статті 57, частини третьої статті 58 Закону України «Про запобігання корупції», - розповіли в агентстві.

В ньому нагадали, що приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.