Названий найбільший платник податків в Обухові
09:55 26.11.2019
Названий найбільший платник податків в Обухові

"Моя Київщина" продовжує серію матеріалів, які покликані познайомити читачів з підприємствами столичного регіону, що вносять найбільше коштів до бюджету Київської області.

Одним із таких підприємств ми обрали ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат", передають Хроніки Обухова з посиланням на "Мою Київщину".

  • Дане підприємство є лідером у Європі з випуску картонно-паперової продукції, без якої ми не уявляємо своє життя.
  • Уже багато років комбінат виробляє та реалізує свою продукцію не лише в Україні, але і за кордоном.
  • Для нас найвідомішим продуктом є туалетний папір "Обухів65", проте підприємство на сьогоднішній день випускає багато іншої продукції: серветки, папері рушники, тарний картон, папір для гофрування та інші.

Датою заснування "Київського картонно-паперового комбінату" можна вважати 1969 рік, адже тоді було розроблено передпроєктний документ підприємства, а 1 лютого 1977 року забили першу палю під головний виробничий корпус. Будівництво тривало 5 років, і лише 4 лютого о 23 год 30 хв було отримано перший картон. Після цього комбінат почав стрімко розвиватися та модернізуватися.

На сьогоднішній день "Київський картонно-паперовий комбінат" є одним із небагатьох виробників повного циклу у східній Європі. Уся продукція проходить лабораторний контроль та відповідає вимогам міжнародних стандартів. Для виробництва використовують макулатуру, яка є основною сировинною, та целюлозу. Потужність з переробки вторинної сировини становить понад 1500 т на добу. У загальному випуску целюлозно-паперової продукції в Україні частка комбінату складає близько 30%.

Підприємство реалізує товари під торговими марками "Диво", "Обухівський", "Soffione" та "Обухів65", і складається з трьох напрямків виробництва:

  • картонне виробництво з випуску пакувальних крейдованого і некрейдованого картону, тарного картону, включаючи папір для гофрування;
  • паперове виробництво з випуску паперу-основи для товарів санітарно-гігієнічного призначення масового споживання, а також готових паперових виробів;
  • виробництво гофрокартону та упаковки.

Уся вище перелічена продукція експортується в 35 країн світу. У тару з гофрованого картону Київського КПК запаковуються товари провідних брендів України і транснаціональних компаній.

Керівником ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" наразі є Віктор Семенець. Він на цій посаді лише декілька місяців. До цього роботу підприємства організовував Віталій Баско, який помер в липні цього року. Він понад дев’ять років беззмінно очолював підприємство на посаді генерального директора, хоча за фахом був інженер з експлуатації радіотехнічних засобів. Цікаво, що до того, як стати керівником підприємства Баско займав посаду заступника голови адміністрації Архангельської області по роботі з органами місцевого самоврядування.

За даними "Чесно", Віктор Семенець у 2006 році балотувався до Верховної Ради від партії "Третя сила", а в 2015 році до Київської обласної ради 7-го скликання під прапорами політичної сили "Наш край", але в обох випадках він програв вибори.

ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" є частиною австрійської компанії Pulp Mill Holding. Проте, варто зазначити, що кінцевим бенефіціальним власником є екс-депутат Держдуми РФ IV скликання від партії "Єдина Росія" Володимир Крупчак, який крім того є радником з інвестиційної політики Pulp Mill Holding. Щоправда, Крупчак давно не живе в Росії, після того, як на нього почався тиск. Утім, у 2017 році його намагалися викрасти в Україні з ціллю вивозу в Росію. Участь в цій операції на замовлення РФ (подейкують, конфлікт з Крупчаком був у впливого російського олігарха Олега Дерипаски) брав тодішній очільник голова Обухівської районної поліції Денис Ярославський, який щоправда, зумів вийти з СІЗО і зараз виступає на телебаченні як "експерт з правоохоронної діяльності". Після цього Крупчак переїхав до Великої Британії.

Але незважаючи на це, підприємство є найбільшим платником податків та надає роботу близько 2500 особам. Зокрема, в першому півріччі 2019 року комбінатом до бюджету було сплачено 48662,53 тис. грн. податку, а саме підприємство входить у ТОП-20 найбільших платників податків у Київській області та займає 15 місце.

Довідково: ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" знаходиться за адресою Київська область, міста Обухів, вулиця Київська, будинок, б.130.