Обухів співпрацюватиме зі словенським муніципалітетом
15:19 18.09.2019
Обухів співпрацюватиме зі словенським муніципалітетом

Обухів співпрацюватиме зі словенським муніципалітетом Грозупле.

Про це повідомив мер міста Олександр Левченко на своїй сторінці у Facebook.

- По програмі U-LEAD, яка діє за підтримки Європейського Союзу, з 8 по 13 вересня 2019 року делегація з України, у складі представників органів місцевого самоврядування, зокрема Обухівської міської ради в особі секретаря Клочка Сергія Миколайовича, відвідала Словенію, а саме: муніципалітет Грозуплє, - відзначив він.

Учасники делегації переймали позитивний досвід роботи муніципальних органів та кращих практик у сфері управління міською інфраструктурою м. Грозуплє.

Гостей люб’язно вітали міський голова д-р Петро Верлич, директор комунальної адміністрації маг. Душан Хочевар та керівник Міжміського муніципального центру розвитку Жасміна Селан.

В рамках цього ознайомчого візиту був підписаний лист про наміри щодо співпраці між Обухівською міською радою та муніципалітетом Грозуплє.

Метою підписання цього документу було, насамперед, створення в майбутньому подальшої угоди між муніципалітетами з питань місцевого розвитку та розвитку співробітництва між сільською та міською місцевістю, а також визначення основних галузей для співпраці.

Як і Обухів, Грозуплє є столичним супутником. Населення громади налічує близько 21 000 жителів, в самому місті проживає – 7000. Територія за площею близько 134 м2. У школах громади навчається 5000 дітей.

Малих і середніх підприємств налічується понад 1000. В основному вони орієнтовані на харчову та легку промисловість. Також є підприємства, які займаються металообробною та фармацевтичною діяльністю. Є досить потужна комунальна будівельна компанія.

Особливо помітним розвиток муніципалітету став за останні 10 років, коли запрацювала велика кількість соціальних проектів, які підвищили якість життя громадян.

- Будемо сподіватися, що подальше партнерство між Обуховом та муніципалітетом Грозуплє принесе свої позитивні результати і дасть можливість не тільки перейняти досвід, а й вдало реалізувати важливі проекти, які будуть визначені в процесі тісної співпраці, - додав мер.