В 2022 році КОД на Обухівщині не будуватимуть?
18:05 17.02.2022
В 2022 році КОД на Обухівщині не будуватимуть?

В 2022 році будівництва Київської обхідної дороги на території Обухівського району, ймовірно, не буде.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Депо.

За результатом конкурсу на будівництво першої ділянки Київської обхідної дороги перемогла найбільша будівельна компанія США. За результатами трьох етапів конкурсного відбору, переможцем стала американська компанія Bechtel Overseas Corporation з ціновою пропозицією у 5,3 млрд грн.

Будівництво цього сучасного автобану почнеться після укладання договору. Підрядник будуватиме першу 18-кілометрову ділянку майбутньої обхідної дороги від траси М-07 "Київ – Ковель – Ягодин" до М-06 "Київ – Чоп".

Як зазначають в Укравтодорі, це буде нова дорога І-а категорії з мостами, шляхопроводами, біопереходами для тварин та естакадою у складі дороги. Крім цього, будуть збудовані відкриті автостоянки, майданчики зважування в русі, шумозахисні екрани та сучасне освітлення.

Щодо термінів будівництва першої ділянки Київської обхідної дороги висловлювався вже ексголова Київської ОДА Василь Володін, який зазначав, що роботи можуть бути закінчені у 2022 році: "За два місяці наша Служба автомобільних доріг відновила Бориспільську трасу, майже такий самий відрізок по кілометражу. Фізично, коли є фінансування, потужна компанія, 18 кілометрів нової дороги за рік прокласти можливо".

Дорога може стати платною

Після закінчення будівництва трасу можуть зробити платною. За словами ексголови ОДА Василя Володіна, схема планування Київщини не виключає такої можливості. Він зазначив, що говорити про платний проїзд ще зарано, але обговорення даної теми цілком можливе. Володін заявив, що обласна влада зраділа б такому перебігу подій, адже кошти за проїзд поступали б до регіонального бюджету.