В Обухові відбудеться акція "Хто замовив Катю Гандзюк?"
20:47 16.05.2019
В Обухові відбудеться акція "Хто замовив Катю Гандзюк?"

18 травня в Обухові відбудеться акція “Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?”.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Експресо.

- 18 травня о 12:00 в усіх областях України відбудеться масштабна загальнонаціональна акція “Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?” - йдеться у повідомлнні.

Зазначається, що акція відбудеться у 40 містах та 8 світових столицях.

- Понад 1 тис. українців зі всіх куточків світу. Одночасно. "Україна питатиме: Хто замовив Катю Гандзюк?". Це - наймасштабніша загальнонаціональна мирна акція за минувші 5 років. Востаннє Україна збиралася так на ЄвроМайдани, - йдеться у повідомленні.

Серед міст-учасників - Обухів.

- І тоді, і зараз ми виходимо на захист своєї гідності і права на безпечне життя у власній країні. Ми вимагаємо відповіді: хто убив Катю, хто замовив напади на активістів, хто влаштував нам терор? Ми вимагаємо покарання. Ми нагадуємо суспільству і новій владі, що більшість нападів на активістів досі не розкриті; замовники - безкарні. Так не може бути в Україні нашої мрії, - заявили активісти.

Вони також закликали українців вийти на акцію у своєму місті, написати про це пост, опублікувати фото або власну історію боротьби.

Зазначається, що акція пройде у таких містах, як Київ, Біла Церква, Ірпінь, Обухів, Гатне, Вінниця, Луцьк, Нововолинськ, Ківерці, Рожище, Дніпро, Костянтинівка, Слов'янськ, Маріуполь, Торецьк, Краматорськ, Житомир, Малин, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ, Івано-Франківськ, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Новояворівськ, Одеса, Миколаїв, Полтава, Кременчук, Рівне, Дубно, Суми, Тернопіль, Чортків, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

А також активісти вийдуть у Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі та у містах Канади.