Я вакцинувався, а ти?
16:30 08.04.2021
Я вакцинувався, а ти?
Чайковський Мирослав
Чайковський Мирослав

В різні періоди життя я тією чи іншою мірою цікавився історією долини Інду, кашмірським шиваїзмом, світом «Шантараму» тощо. Дещо із того всього, на кшталт «релігії без бога» - буддизму, до цих пір крокує поруч зі мною. Але, історія не про це.

Моя сьогоднішня історія про Індію на вістрі голки і процедуру, коротшу за видих. Про вакцинацію AstraZeneca /Covishield, в середовищі обухівських «біохіміків» і тому подібних семінаристів відому як «індійський шмурдяк» і «коліть-собі-цю-дрянь-самі».

Про те, чому люди вакцинуються, або, згідно з весняним обухівським неологізмом – чіпуються. Зразу зауважу – мене не цікавить чому НІ. Хоча би тому, що аргументи противників вакцинації йдуть в розріз з інстинктом самозбереження.

Все просто. І саме цими пунктами керувався особисто я.

  1. Так, ВАКЦИНАЦІЯ НЕ ПАНАЦЕЯ. Але, станом на сьогодні краще можлива тимчасова «побочка» від неї, ніж тривала і значно руйнівніша для організму від коронавірусу.
  2. Так, AstraZeneca /Covishield – МОЖЛИВО, НЕ НАЙКРАЩА ВАКЦИНА. Але, моя компетенція не дозволяє відрізнити якість препарату від сигналу в медіа, котрий посилають розробники-конкуренти в незахищений мозок громадянина під час боротьби за ринок.
  3. Доказ: вже з’явилися повідомлення про те, що і «PFIZER ВИКЛИКАЄ «ПОБОЧКУ» і тд. Перефразуємо класика: так яку ж вакцину вам треба, шановні обухівські «біохіміки»? Кожна з них може мати вади. Втім, одна з них може врятувати в тому числі ваше життя.
  4. Задача будь-якої вакцини від коронавірусу одна – сприяти виробленню антитіл, а відтак і опірності організму по відношенню до хвороби. Є версія, що НАБУТІ В РЕЗУЛЬТАТІ ХВОРОБИ АНТИТІЛА СИЛЬНІШІ ніж ті, що утворилися після вакцинації. Можливо, але і ризики незрівнянні.
  5. Кажуть, що навіть перший укол AstraZeneca /Covishield ЗДАТЕН ЗНАЧНО ПОЛЕГШИТИ перебіг хвороби, якщо зараження уникнути не вдасться. Плюс? Спитайте у тих, хто задихався по 24 години на добу, чудом вижив і до цих пір не знає що робити з хронічною втомою і так далі.

МІЙ ВИСНОВОК ПРОСТИЙ: вакцинація AstraZeneca /Covishield – не 100% гарантія, але, безумовно, підвищує мої шанси в процесі еволюційного відбору.

Втім, я би вакцинувався і без довгого процесу зважування «за» і «проти».

Можливо тому, що єдине середньовіччя яке має залишитися у 21 столітті – це замилування станковим живописом.

Є МОЖЛИВІСТЬ? ВАКЦИНУЙСЯ! НЕ ЗВОЛІКАЙ.

ПС. А я дякую Igor Sukhikh за активну просвітницьку позицію і віру в журналістику та її писак .

Бережіть себе. Все буде Обухів. Ну, Автошкола так точно