За 9 депутатів Обухівського району проголосувало менше 30 чоловік

За 9 депутатів Обухівського району проголосувало менше 30 чоловік
15:26 15.01.2021
За 9 депутатів Обухівського району проголосувало менше 30 чоловік

Усього 42 депутати Київщини отримали до десяти голосів на місцевих виборах.

Про це свідчать зведені Рухом ЧЕСНО дані з сайту ЦВК станом на 11 січня, передають Хроніки Обухова.

Таким чином, Київщина за цим показником посідає друге місце після Донеччини, де таких депутатів 46. На третьому місці Луганщина — 39 депутатів, йдеться у повідомленні.

На Київщині з-поміж депутатів із найнижчою підтримкою 30 чоловіків і 12 жінок. Найбільше депутатів із такими низькими показниками у міських радах (17), а найменше — в районних (2).

  • В Обухівському районі таких депутатів найбільше (9),
  • а найменше — у Фастівському (2).

Четверо кандидатів не отримали жодного голосу підтримки і стали депутатами. Тобто вони навіть не прийшли на дільницю, щоб проголосувати за себе. Їх партія включила у прохідну частину списку.

З цих чотирьох політиків двоє — представники ОПЗЖ. Це Людмила Невгад та Микола Губань, які балотувалися відповідно у Вишневу та Кагарлицьку міськради.

До Української міськради з нульовим показником потрапила представниця “Слуги народу” Наталія Ларіончева, а до Боярської міськради — представниця “За майбутнє” Ірина Ткаченко.

Ці вибори були першим практичним випробуванням для нового Виборчого кодексу. Наразі парламентарі будуть обговорювати результати виборів і з високою ймовірністю вносити зміни у законодавство. Виборці та громадські організації вимагали у народних депутатів запровадити відкриті списки. Натомість законотворці зробили напіввідкриті партійні списки. Саме тому так сталося, що кандидати отримують нуль голосів підтримки або лише один голос і стають депутатами. В той час як ті, хто набрав більше голосів виборців, не отримують мандат від громади, — наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.