Запроваджувати локдаун у вересні не планують
13:59 08.08.2021
Запроваджувати локдаун у вересні не планують

Зараз в Україні використовується адаптивний карантин і його планують зберігати й надалі.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" повідомив головний санлікар країни Ігор Кузін, передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

Адаптивний карантин – це складний механізм. Але він полягає в тому, що на рівні кожної області ми можемо відслідковувати надчутливі показники, відповідно до них впроваджувати протиепідеміологічні заходи, – сказав він.

Головний санлікар наголошує, що у МОЗ хочуть відтягнути запровадження локдауну якомога на довше, хоч наприкінці осені і на початку зими більшість країн входить все ж таки у жорсткі протиепідеміологічні умови, і вони впроваджують карантинні обмеження.

Кузін також спростував чутки про те, що локдаун можуть застосувати вже 4 або 5 вересня. За його словами, наразі для цього немає підстав.

Є регіони, в яких ми дійсно спостерігаємо погіршення епідеміологічної ситуації, або ті, по відношенню до яких ми маємо більш ретельніше відстежувати контактні або слідкувати за тією або іншою ситуацією. Однак казати про те, що з 4-го або з 5-го вересня буде погіршення епідеміологічної ситуації або буде запроваджений локдаун, такої інформації зараз немає, – зазначив головний санлікар.