Дизайнерка з Обухова – срібний призер Міжнародного конкурса молодих дизайнерів New Fashion Zone

Дизайнерка з Обухова –  срібний призер Міжнародного конкурса молодих дизайнерів New Fashion Zone
09:47 25.09.2019
Дизайнерка з Обухова – срібний призер Міжнародного конкурса молодих дизайнерів New Fashion Zone

Ірина Пошивайло отримала призове місце в номінації NEW FASHION NOMINATIONS: OUTERWEAR. Над колекцєю працювали 3 людини: дизайнер, Бондаренко Іван – конструктор і Даниленко Тетяна – технолог.

Конкурс NFZ – це 5 років роботи, 5 конкурсів, 1678 заявок, 512 учасників, 217 фіналістів, дизайнерів з 17 країн. Конкурс – центр розвитку молодих дизайнерів і дає можливість новим учасникам обмінятися досвідом, набути необхідних знань та продемонструвати своє бачення українським і зарубіжним експертам у сфері моди.

Фінал Конкурсу – це третій етап змагання, де фіналісти Кастингу Конкурсу продемонструють міжнародному журі свої навчальні колекції з шести луків. Журі визначить переможців у кожній з номінацій. Переможців чекає багато призів від наших партнерів, зокрема, комп'ютерна, промислова машинка від компанії Softorg. А також Грант на розробку стратегії просування від проекту БУДЬ в UA.

Номинації 2019 року: KIDS, CASUAL, MEN, NOT FOR MODELS, Z-GENERATION, SPORT-FASHION, OUTERWEAR, SUSTAINABLE FASHION, FASHION-TECH, ART.

Головним переможцем Міжнародного Конкурсу молодих дизайнерів New Fashion Zone стала Галина Васеніна з колекцією «На грані», номінація Men. Вона отримала професійну швейну машинку з автоматичними функціями від компанії Softorg і безліч інших призів.

- Своєю колекцією я хочу звернути увагу на проблему тварин, що вимирають, - каже дизайнер. – Більше 2500 видів тварин, птахів, риб і комах знаходяться на межі зникнення. Наша планета втрачає від 10 до 130 видів на день. Я бачу світ, в якому сучасна мода, створюючи прекрасні образи, буде піднімати соціально важливі питання для всього людства. Звертати увагу на важливі ідеї, які самостійно не можуть пробитися через тонни інформаційного сміття.

Ментор Галини Васеніна – Наталія Лук'янець, fashion insider, blogger, екс-головний редактор журналу «Ательє» відзначила, що колекція Галини несе глибокий соціально-екологічний підтекст. Над її створенням ретельно працювали, продумували всі деталі і навіть спеціально створювали музику.

У свою чергу, Ірина Пошивайло з Обухова розповіла: «Моя концепція колекції – щоденний одяг зі світловідбиваючими елементами. Я реалізувала свою ідею у верхньому одязі – демісезонних і зимових куртках. Вони призначені для активних сучасних жителів міста. Моделі курток продумані таким чином, щоб не сковувати рухів, захистити від вологої і холодної погоди, забезпечити безпеку поруч з проїжджою частиною».

Створення колекцій для фіналу стало можливим завдяки проекту fashion-менторства від NFZ, в який потрапили всі фіналісти. У ньому fashion-експерти діляться своїм професійним досвідом, допомагають конкурсантам розвинути навички і якості дизайнера, адаптуватися до професії і виробити високі стандарти роботи.

Для підготовки до фіналу Ірина провела консультації з ментором Наталією Луста, стилістом проекту «Всі Свої». Їй порадили змінити трохи силуети курток, підкоригувати деталі. У підсумку дизайнер повністю перемальовувала ескізи, відшивала робочі макети, заново продумувала функціональність.

Голівуд у Києві

Ще на фіналі відбулося грандіозне перевтілення в креативному проекті Make Art телеведучих самого популярного ранкового шоу «Сніданок 1 + 1»: Руслана Сенічкіна, Нелі Шовкопляс, Людмили Барбір і ведучого телепрограми «Їмо за 100» – Олексія Душки. А також відомого шоумена і хореографа Дмитра Коляденка. Усього за кілька годин талановиті майстри б'юті і фешн індустрії перетворили зірок в яскраві образи голлівудських акторів і співачок. На сцені з'явилися Леон кілер, Адель, Анжеліна Джолі, Бурак Озчивіт, Зак Галіфіанакіс.

У проекті використовували одяг та аксесуари українських брендів, молодих дизайнерів, фіналістів та членів Community NFZ (див. окремий прес-реліз).

Крім того, на заході провели бізнес-форум «Україна – конкурентоспроможний гравець на світовому ринку Apparel & Textile». Спікери форуму (провідні експерти України, Німеччини, Канади), лідери fashion індустрії, великі українські підприємства легкої промисловості, поділилися успішними кейсами, реальним досвідом виходу і роботи на міжнародному ринку, прикладами масштабування бренду і роботи з міжнародними байерами.

Марія Терехова, керуючий партнер проекту New Fashion Zone зазначила: «New Fashion Zone Group – це майданчик для розвитку конкурентоспроможності фешн-продукту і креативного підприємництва. Ми фокусуємося на сталий розвиток, моді майбутнього і безперервному навчанні. Адже світ весь час змінюється і ринок моди разом з ним. У цьому році ми відвідали Францію, Німеччину, Данію та Канаду для стимулювання експорту. Збільшення продуктивності і якості фешн-продукту при оптимальній собівартості – фокус ринку на 2020 ».

Довідка про компанію

New Fashion Zone Group заснована в 2015 році. Компанія має 3 напрямки діяльності.

1. NFZ - інноваційна платформа навчання та розвитку конкурентоспроможності, що об'єднала в професійне ком'юніті підприємства фешн і легкої промисловості.

2. New Fashion Zone Contest - стартап майданчик для креативних фешн-підприємців. Його мета - конкурентний фешн-продукт.

3. Торговий Дім NFZ - розвиває експорт і професійно закриває питання B2B продажів. Голова Правління - Марія Терехова. Засновники - Антон Рудич і Марія Терехова.

За більш детальною інформацією звертайтеся до PR-директора Наталії Толуб, 0679071045, tolubnata@gmail.com