Юний Сергій Корольов знімався у "Трипільській трагедії" у 1925 році

Юний Сергій Корольов знімався у "Трипільській трагедії" у 1925 році
16:02 19.11.2022
Юний Сергій Корольов знімався у "Трипільській трагедії" у 1925 році

У Житомирі відбувся міжмузейний захід «Корольов: студент, планерист, каскадер», присвячений студентському періоду життя Сергія Павловича. Виявилося, що юний Сергій Корольов знімався у "Трипільській трагедії" у 1925 році.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на 0412.ua.

Цей період був досить коротким (1924-1926 р.р.), але дуже цікавим і насиченим. Він позначився навчанням юного Сергія Корольова у Київському політехнічному інституті, його участі у планерному гуртку, а також підробіткам у вільний від навчання час. Одним з таких підробітків стала участь Сергія у зйомках художнього фільму «Трипільська трагедія» у 1925 році, йдеться у повідомленні.

Кінострічку було створено на основі реальних подій визвольних змагань того часу — протистояння на Київщині у 1919 році загонів отамана Зеленого та червоних бійців. Фільм знімали у місцях, де відбувалися реальні події, в селі Трипілля. У зйомках у масовці брали участь десятки статистів. Серед них був і київський студент Сергій Корольов, котрий потрапив на знімальний майданчик за оголошенням.

У кінокартині він грав одного з червоних партизанів у масовці. А також брав участь у трюкових сценах – стрибав з 20-метрової кручі у Дніпро. По суті – виконував функції каскадера.