Концентрація діоксиду азоту в Обухові вдвічі перевищує норму

Концентрація діоксиду азоту в Обухові вдвічі перевищує норму
12:04 22.11.2019
Концентрація діоксиду азоту в Обухові вдвічі перевищує норму

Концентрація діоксиду азоту в Обухові вдвічі перевищує допустиму норму, в Українці в 1,8 раз.

Про це йдеться у звіті "Про стан забруднення навколишнього природного середовища у м. Києві і Київській області у жовтні 2019 року за даними спостережень ЦГО ім. Бориса Срезневського", передають Хроніки Обухова з посиланням на текст звіту.

Згідно з ним:

  • Спостереження за станом забруднення атмосферного повітря у жовтні проводились на двох постах міста Біла Церква та на одному посту в містах Бровари, Обухів, Українка.
  • У місті Біла Церква у жовтні було відібрано і проаналізовано 624 проби, у Броварах, Обухові та Українці – по 312 проб повітря.
  • Середньомісячні концентрації діоксиду азоту перевищували рівень ГДКс.д. у Білій Церкві у 2,3 раза, в містах Бровари і Обухів – у 2,0 рази, в Українці – в 1,8 раза. Середньомісячна концентрація діоксиду сірки в Обухові становила 1,1 ГДКс.д., в інших містах області – 0,6-0,8 ГДКс.д. Вміст оксиду вуглецю у містах контролю був на рівні 0,3-0,7 ГДКс.д., завислих речовин – 0,3-0,5 ГДКс.д.
  • Порівняно з вереснем цього року дещо підвищився рівень забруднення повітря діоксидом сірки у Білій Церкві та завислих речовин в Українці; знизився вміст оксиду вуглецю в Українці і Білій Церкві, діоксиду азоту та діоксиду сірки – в містах Бровари, Обухів, Українка.
  • Порівняно з жовтнем 2019 року підвищився вміст діоксиду сірки у всіх містах контролю, діоксиду азоту – у Броварах та Обухові, оксиду вуглецю – в Українці; знизився вміст завислих речовин у Білій Церкві та Обухові.

Довідково:

  • Діоксид азоту дуже отруйний при вдиханні.
  • Найбільшими джерелами діоксиду азоту є двигуни внутрішнього згоряння, теплові електростанції і, в меншій мірі, заводи з переробки целюлози.