В Обухові працює незвичайна школа: в ній дітей готують до майбутнього

В Обухові працює незвичайна школа: в ній дітей готують до майбутнього
12:39 11.10.2019
В Обухові працює незвичайна школа: в ній дітей готують до майбутнього

Сьогодні в ній навчається біля 30 дітей. Без відриву від студій у загальноосвітньому закладі - з перспективою отримання новітніх, прогресивних знань - бази своєї майбутньої професії майбутнього.

Про неї розповіла фундаторка Unicore Елізабет Лемешко у своєму блозі на сторінках Хронік.

За її словами ідеальним рецептом розвитку дитини є заповнення її дозвілля такими хобі, що будуть розвивати майбутнього успішного дорослого з усіх сторін.

- Отже, спорт+інтелект = успіх. І у нашому місті вже є безліч гуртків для розвитку дитини. Постає наступне питання: чи можна перетворити хобі на пристрасть усього життя? Адже, який відсоток пристрасних футболістів перейдуть у вищу лігу? Або скільки дітей після музичної школи підуть у професійне училище? А що робити тим, хто провів десятки годин у GTA чи досяг немалих успіхів на щаблях змагань у Fortnite? На останнє питання ми маємо відповідь - йти до школи розробки ігор Unicore. І сьогодні ви дізнаєтесь про неї трохи більше, - анонсувала вона.


... Створення Unicore почалась з ідеї зробити свій внесок в розвиток освіти у сфері розробці ігор України, адже цей напрямок має величезний потенціал в сфері IT. Провідні компанії світу запрошують на роботу до себе багатьох українських талановитих розробників. А навчальних закладів, що професійно та ґрунтовно підходять до навчального процесу у цій сфері бракує (хоча у світі є спеціальні коледжі та навіть університети з цього фаху).

- Ми поміркували та вирішили розпочати з школи розробки ігор поки що у форматі авторських курсів, - зауважила вона.

Спочатку орієнтир був на дорослу аудиторію, але як часто буває при розвитку проекту, з’явився новий вектор розвитку – курси для джуніорів. Основні напрямки навчання: програмування, дизайн, відеоблогінг.

- Вік, з якого можна розпочати вчитися у нас - 5 років. Дуже важливо якомога раніше помітити у Вашій дитині генія програмування та сприяти його подальшому розвитку. Ми створили такі програми навчання, в якому враховано вікові особливості, актуальність матеріалу та цікавість. Ми завжди кажемо, що ми не викладачі і не педагоги, а ментори. Ми не даємо готове рішення – ми розвиваємо, допомагаємо прийти до цілі, але при цьому навчитись використовувати власні ідеї та здобуті знання. В школі Unicore дитина не працює для сертифіката чи заповнення вільного часу. Вона формує мотивацію у розвитку, а ми допомагаємо їй у цьому, - підкреслила вона, - В нашій школі дитина знайде друзів за інтересами, адже перед початком навчання всі проходять майже годинне інтерв’ю. Ми цікавимось інтересами дитини, її задатками. Тому всі наші групи сформовані дуже гармонійно. Навіть після першого заняття всі діти почувають себе максимально комфортно. Діти об’єднуються у роботі над проектами, розвиваючи при цьому комунікативні навички.

З іншого боку, кожен учень може зануритись в себе та працювати самостійно, у чому допомагає атмосфера: можна надіти навушники, увімкнути улюблену музику та зарядитися на завдання, яке дав викладач, й реалізувати свої найяскравіші ідеї.

- Доречі, не тільки у навчальний час: коли школа відкрита, наші учні можуть приходити та займатися самостійно над проектами,- додала вона.