В смт Козин діти готові обрати професію
12:04 02.08.2019
В смт Козин діти готові обрати професію

Фахівці з профорієнтації Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості 1 серпня 2019 року провели виїзний захід «Професії майбутнього – яку обрати?» для 3 команд-загонів школярів середнього та старшого шкільного віку дитячого оздоровчого центру «Дніпро», який знаходиться в смт. Козин Обухівського району.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на прес-службу Центру.

Захід проходив у кілька етапів: окремо для кожної вікової категорії. Підлітки ознайомилися з послугами служби зайнятості, формулою вибору майбутньої професії «Хочу-Можу-Треба» та типовими помилками, які найчастіше зустрічаються при виборі професійного шляху. Також, вони дізналися про класифікацією професій, розібралися, чим відрізняються поняття «професія» та «спеціальність» та обговорили потреби сучасного ринку праці.

Крім того, фахівці з профорієнтації Обухівської філії ознайомили старшокласників з новими онлайн-ресурсами служби зайнятості: діагностичним комплексом «Моя професія: консультаційна мережа» та «Платформою з профорієнтації та розвитку кар'єри ДСЗ».

За допомогою цих платформ усі бажаючі мають можливість безкоштовно пройти тестування та отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі.

На завершення заходу, учні з цікавістю переглянули відеофільми про нові, незнайомі для них професії, які нещодавно з’являються на ринку праці та будуть затребувані в найближчому майбутньому.

Тепер вони готові обрали собі не тільки справу до душі, а й таку, яка буде затребувана на ринку праці.