Японська делегація оцінила стан смітника під Обуховом: кажуть, все чудово

Японська делегація оцінила стан смітника під Обуховом: кажуть, все чудово
09:50 01.08.2019
Японська делегація оцінила стан смітника під Обуховом: кажуть, все чудово

Представники Японського агентства з міжнародного співробітництва (JICA) високо оцінили зусилля Київської міської державної адміністрації та ПрАТ «Київспецтранс» щодо утримання полігону твердих побутових відходів №5 у с.Підгірці Обухівського району.

Про це заявив директор Міжнародного департаменту навколишнього середовища агентства Сей Кондо після відвідин полігону, передають Хроніки Обухова з посиланням на Київспецтранс.

Делегація агентства, у складі якої також були присутні доктор Міцуо Йошіда – радник з управління відходами та Райз Катсуда з Департаменту середнього сходу та Европи, перебувала в Україні з метою оцінити реальну ситуацію у сфері управління ТПВ, та намітити кроки для її покращення у рамках співробітництва між двома країнами.

- Моє особисте враження після того, як ми відвідали цей полігон - це чудово! І доктор Йошіда, який з нами, в нашій команді, теж високо оцінив стан полігону, - заявив на зустрічі з головою правління Київспецтрансу Андрієм Грущинським Сей Кондо.

Він відзначив, що ще кілька років тому на полігоні були проблеми, але зараз пересипка грунтом та очищення фільтрату відбуваються за технологією та відповідно до норм. За словами фахівця, у порівнянні з Японією, Україна більш фінансово та технологічно обмежена, але навіть у таких умовах робота з утримання полігону виконується дуже добре.

- Особисто я відвідав багато полігонів у країнах, що розвиваються і можу сказати, що 5-й полігон – це полігон, яким керують найкраще і менеджмент якого на значно вищому рівні, ніж там, де я побував. – зізнався Сей Кондо.

Представники JICA працюють в Україні вже не перший рік, надаючи консультації як урядові, так і регіонам – зокрема обласним адміністраціям та муніципалітетам Києва, Харкова і Дніпра.

Засноване в 1974 році Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) – одна з найбільших у світі організацій, що надає допомогу в створенні трудових ресурсів, передачі технологій і стимулювання розвитку інфраструктури країн-партнерів через технічне співробітництво, надання позик, а також грантової допомоги на основі двостороннього співробітництва. JICA, будучи відповідальною за реалізацію програми Офіційної допомоги розвитку (ODA) Уряду Японії є другою за величиною донорської організацією після Всесвітнього Банку. Агентство працює більш ніж в 150 країнах і регіонах і має близько 100 представництв за кордоном.