"IT-кластер в Обухові": перший крок назустріч мрії зроблено
19:06 30.11.2019
"IT-кластер в Обухові": перший крок назустріч мрії зроблено

Два дні тому приміщенні Обухівської міської ради за участі керівництва міста, начальника управління освіти, депутатів, директорів шкіл та представників великого і малого бізнесу відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку ІТ освіти в Обухові».

Про це розповів на своїй сторінці у Facebook мер міста Олександр Левченко.

Його організаторами виступили Виконавчий комітет Обухівської міської ради та ГО "Асоціація розвитку Обухівщини".

- Під час круглого столу обговорили перспективні напрямки розвитку шкільної та позашкільної освіти в місті – СТЕМ освіта, програмування та робототехніка. Торкнулися важливої теми працевлаштування в майбутньому випускників шкіл, - розповів він.

Окремо приділили увагу реалізацію проекту переможця Громадського бюджету 2019 року – Центру програмування та робототехніки на базі Академічного ліцею №1 ім. А.С. Малишка, який буде реалізовано у 2020 році. В цьому Центрі учні всіх шкіл міста будуть отримувати доступ до сучасних технологій, розвиватимуть свої аналітичні здібності та у подальшому зможуть знайти високооплачувану роботу у сфері ІТ.

Під час зустрічі розкрили можливості, які будуть доступні для учнів, батьків та учителів після запуску проекту «Розумна та безпечна школа» в нашому місті. Обухів - перше місто в Україні, де на базі всіх шкіл реалізовано цей проект.

- Це унікальна можливість для усіх учасників використати його переваги. Серед них: безпека школярів, доступ до додаткових послуг та сервісів за допомогою електронної картки школяра, контроль успішності та відвідуваності учнів, розширена аналітика для вчителів, - переконаний мер.

Наприкінці заходу було презентовано проект «ІТ кластеру в місті Обухів», де в майбутньому планується використати співпрацю влади – громади – бізнесу для досягнення амбітних цілей: створення представництв ІТ компаній в Обухові, працевлаштування учнів та молоді, значного підвищення якості підготовки школярів в умовах нової технологічної революції.

- Обмін досвідом та знаннями завжди був рушійною силою для отримання високих результатів в тих чи інших галузях. В цьому році усі зусилля були націлені на розвиток освіти в нашій громаді, і тому, впровадження ІТ в освітній процес є далекоглядною перспективою для дітей в здобуванні знань, які вже продиктовані сучасними потребами та необхідністю освоювати новітні технології, - додав він.