Кандидат у депутати по 94 округу - лідер антирейтинга на Facebook-праймеріз

Кандидат у депутати по 94 округу - лідер антирейтинга на Facebook-праймеріз
11:39 28.06.2019
Кандидат у депутати по 94 округу - лідер антирейтинга на Facebook-праймеріз

Українські партії назвали прізвища людей, які під їх прапорами поборються за депутатство. Особистості кандидатів на кілька днів стали топ-темою в Facebook.

LIGA.net разом з компанією Semantrum вивчили скільки, а головне, як користувачі українського Фейсбук писали про топових кандидатів партій, котрі мають значні шанси потрапити в парламент, передають Хроніки Обухова.

- Результат - це майже Facebook-праймеріз, враховуючи, що в цій соцмережі зареєстровано більше 13 млн українців, «фейсбук-голосування» може мати значення, - впевнені автори дослідження.

Згідно з його результатами лідером антирейтингу досить очікувано став третій номер партії Опозиційна платформа - За життя Віктор Медведчук - в його активі 82% негативних згадок.

Відразу після Медведчука йде несподіваний кандидат - журналіст 1 + 1 Олександр Дубинський, мажоритарник від Слуги народу. Про нього написали більше 2000 разів, і в 76% випадків - негативно.

- Взагалі, Дубинський - виняток. Кандидати в депутати від Слуги народу, які ще ніколи не балотувалися до парламенту, традиційно отримали багато позитивних відгуків, - підкреслили у Semantrum.

Довідково:

Олександр Дубинський (76,46%) - відеоблогер, ведучий програми «Гроші» і креативний продюсер ряду проектів на 1 + 1. Балотується по 94-му одномандантному округу (Київська область).

Починав журналістську кар'єру в 2004 році в газеті Економічні вісті. На каналі 1 + 1 працює з 2010 року.

Дубинський - частий герой медійних скандалів. Останній гучний - в своєму відеоблозі він бездоказово звинуватив у корупції в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун. Після чого вона подала на нього до суду. У розслідуванні профільного сайту про медіа Media Sapiens стверджується, що програми Дубинського на "плюсах" - ангажовані і часто відстоюють позицію вигідну (збігається) Ігорю Коломойському, найбільшому акціонерові 1 + 1.