Тимошенко відвідала Обухівщину і заступилася за закриту лікарню

Тимошенко відвідала Обухівщину і заступилася за закриту лікарню
17:49 28.06.2019
Тимошенко відвідала Обухівщину і заступилася за закриту лікарню

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відвідала гордість Обухівщини село Германівка і пожурилася долею закритого в ньому терапевничного відділення ЦРЛ.

- У новому парламенті ми домагатимемось ухвалення розроблених та підготовлених «Батьківщиною» законопроектів про запровадження страхової медицини. Адже в Конституції прописано, що кожен українець має право на медичне обслуговання і страхування, - заявила Юлія Тимошенко під час робочої поїздки до Германівки, куди вона приїхала в День Конституції, щоб на власні очі побачити, що робиться з лікарнями і захистити відділення районної лікарні Обухівського району.

- Лідер “Батьківщини” констатувала, що внаслідок непрофесійних дій у медичній галузі за 5 років по країні закрилися майже 500 лікарень, 32 тис. лікарів та медичних працівників звільнено, - передають Хроніки Обухова з посиланням на прес-реліз "Батьківщини".

Юлія Тимошенко запевнила, вона та її команда робитимуть усе, для того щоб в країні не закривалися медичні заклади. Так, насамперед треба запровадити медичне страхування.

Політик нагадала, що обов’язкове медичне страхування існує в більшості країн світу.

- Вона дає можливість тим, хто працює, отримувати страховку від роботодавців, а ті, хто не працює (пенсіонери, неповнолітні, безробітні) – страховка за рахунок держави, – пояснила вона.

Голова партії переконана, що" якщо ми не запровадимо страхову медицину, ми постійно втрачатимемо лікарні, ФАПи і лікарів, які мають зарплату в 5-7 разів менше, ніж у Польщі, і які виїжджатимуть за кордон".

- Сьогоднішня медична реформа – це не реформа, а знищення залишків медицини, - переконана Юлія Тимошенко.

Зокрема, за її словами, на лікарів першої ланки (сімейні) “навісили” 2 тис. пацієнтів і їм складно всіх їх обслужити, на лікарів другої ланки (спеціалізованих) не передбачено фінансування, а в третій ланці (санаторно-курортне лікування) санаторії перетворюють в готелі або закривають.

Втім, згідно з позиціями опонентів пропозиції Юлії Тимошенко – суцільний популізм.

  • Медичне страхування за запропонованим лідеркою "Батьківщини" принципом нереальне.
  • Щоб зменшити податкове навантаження підприємств, необхідно ухвалити низку законів. І це досить суперечлива норма, яку парламент може не підтримати.
  • Зарплати лікарів і так поступово зростатимуть завдяки уже розпочатій реформі.

Що стосується модернізації медичних закладів, то всі добре пам’ятають, як Тимошенко, будучи прем’єром, у 2009 році закупила за бюджетні гроші – 100 мільйонів євро – тисячу невеличких автомобілів "Opel Combo". Їх роздали як машини швидкої допомоги. Хоча авто були настільки малими, що туди навіть носилки не влазили. Грошей немає, машин швидкої допомоги – також.