Cтара Дарниця як старе вино: "той" Київ все ще є
10:55 03.07.2020
Cтара Дарниця як старе вино: "той" Київ все ще є
Чайковський Мирослав
Чайковський Мирослав

Стара Дарниця як старе вино. Її обшарпана, двоповерхова забудова повоєнних часів схожа на запилену пляшку серед більш сучасного алкоголю.

Цей самий двоповерховий ансамбль червоного кольору вкотре нагадує нам про те, що "той" Київ все ще є.

Його завиті лозою балкончики до цих пір створюють досить атмосферний дух пасторального провінційного міста. А широкі і не запружені транспортом бульвари вселяють надію на те, шо сауронове око девелоперів не зможе сфокусуватися на координатах кварталу.

Стара Дарниця це частина міста, котра, на думку упорядників нового генплану має надлишок зелених насаджень і явний дефіцит ТРЦ. Чорні техноманти епохи палеокапіталізму впевнені, що цій древній землі більше личитимуть їх двадцятиповерхові капища зі скла і бетону.

Відтак, питання, коли, де, як і в якому форматі відбудеться остання битва лишається відкритим. Одне очевидно точно - сучасна колонізація київських околиць поховає під уламками історії одне зі старих, а значить, істиних облич міста.

Причину цього знає кожен поважаючий себе міський антополог: сучасній хаотичній "клаптиковій" забудові немає що протиставити функціональності радянського модернізму. Вона лише розриває соціальне тло міста, або повністю ампутує цілком здорові його частини.

Більше про Ігри Сили і їх Гравців.