Обухів і місцеві вибори: песимізація обухівських кланів як останній шанс

Обухів і місцеві вибори: песимізація обухівських кланів як останній шанс
11:45 21.06.2020
Обухів і місцеві вибори: песимізація обухівських кланів як останній шанс
Чайковський Мирослав
Чайковський Мирослав

Кожен, хто бодай два дні займався сайтами знає, що значить термін «песимізація». Кожен, чий ресурс потрапляв під неї, потім довго відрощував видертий під час сеансу істерики, чуб.

Коротко,

песимізація це санкції, котрі накладає на сайт пошукова система, Google, Yandex або яка інша.

  • Їх результат – значне пониження у системі ранжування або взагалі виключення з пошуку. Останнє означає смерть, оскільки саме органічна видача є тією частиною пирога, котрий намагаються відкусити в мережі.
  • Песимізація буває автоматична і ручна. В першому випадку її здійснює пошукова система на основі власних алгоритмів, в другому – після обґрунтованої скарги з боку користувачів.
  • Вийти зі стану (і статусу) песимізації можливо, але часто дуже важко. Одна з причин – відсутність повноцінного українського офісу Google, зміни у структурі зайнятості працівників головного тощо. Песимізація сайту – це щоденне пекло, в котре все глибше провалюється власник-невдаха сайту.

Восени Україну, Київщину і Обухів чекають вибори

Під них у місті оживляють важко дихаючі передвиборчі проекти, котрі як бобри виринають лише за політичної потреби. Крім них з’являються нові, вербально активніші, модерніші, цікавіші.

Частина з них виїздитиме на загальнопартійному рейтинзі, інші – обґрунтованій чи навпаки, огульній критиці. Суть не у тому, спільне у них одне – після виборів вони зникнуть як фактор можливого суспільного прогресу Обухова і перетворяться на фактор особистого розвитку членів міськрадівських фракцій. Іншими словами, новоутворені фракції просто «систематизуються» - вмонтуються в структуру прийняття рішень мерії, з більшою чи особистою користю для її членів.

Чому я так думаю?

Тому, що вже кілька каденцій поспіль Обухівську мерію обсіли обличчя, котрі скоро стануть іконами на її стінах. Вони спойлять самі себе і кочують, мов ті номади електоральними очікуваннями своїх земляків. Обіцяють щоразу більші гори, про висоту котрих забувають одразу після набуття депутатського статусу.

Їх прізвища всім відомі, їх світлини є на сайті міської ради, а самооцінка передбачає високий статус «обухівської еліти».

  • Вони ніколи не звітують перед округом і згадують про його існування лише перед наступними виборами.
  • Вони ніколи не вкладають свої ресурси в його розвиток, і за дрібним винятком, не лобіюють його інтереси.
  • Вони вважають, що плітки – це спосіб передачі інформації, коменти у соц.мережах – обговорення проблеми, а договорняки - власне політика у її неприкритому вигляді.

Вони – це корупційний каркас, до лещат котрого затиснуті втрачене майбутнє, сіре сучасне і неочевидне майбутнє міста. Хтось з них бере підрядами, інші – землею, ніхто не відповість на просте і банальне питання: а що ти зробив за час своєї каденції (каденцій) для Обухова? Без базлання і пафосного плювання в ефір черговими фразами? Конкретно ти і твої кейси?

Нічого.

Тому, що активізм це для плебса, незалежно від виду волонтерства, котрий обрав це самий гуманіст. Обухівська «еліта» не може дозволити собі розваг черні, цих дитячих іграшок в бірюльки. Як не може налаштуватися на такі, необхідні для справжнього представника округу речі як відповідальність власна і партисипація громади.

Саме тому, на має глибоке переконання весь діючий депутатський склад Обухівської міської ради має канути в лету місцевої історії. Повністю і назавжди. Крім, можливо, Яцуна, котрий в багатьох випадках демонструє необхідний для народного обранця рівень залученості до інтересів громади і міста.

Всі інші мають «песимізуватися» здоровим глуздом і, що головне, інстинктом самозбереження мешканців Обухова і но осінь – його ОТГ. Песимізуватися настільки, щоб в мінімальному розрішенні понизити своє суспільне ранжування до рівня невидимого. В ідеалі – випасти з індекса міста (присісти років на кілька, залежно від вироку суду).

Як цього досягнути?

  • Єдиний спосіб влаштувати їм «холодний душ» це підтримати нові обличчя, незалежно від партійної приналежності і політичних поглядів. Тих, хто може і мусить прорости свіжим пагоном довіри на трухлявих пеньках зневіри – єдиному результаті «господарювання» теперішнього складу ОМР.
  • І в цьому відношенні немає значення, від кого балотуватимуться нові персонажі. Звичайно, менше всього їх буде в ЄС і «Батьківщині», більше в «Голосі» і «Слузі народу».

Звичайно, не йдеться про підтримку абсолютно незнайомих персонажів, котрих спустять на дно обухівської долини на короткому парашуті виключно на час виборів.

Йдеться про біляполітичне, активістське, місцями популістичне обухівське «поле експериментів». Зараз на ньому виокремилося кілька ділянок, котрі можна і треба підтримати і окультурювати.

Моя позиція

Відтак, я підтримаю морально і за потреби медійно будь-кого зі своїх знайомих з числа тих, хто протистоятиме на своєму виборчому окрузі спробам обухівського минулого пересісти у човен його майбутнього.

Незалежно від вашого ставлення до мене і мого до вас. Головна ознака – дещиця активізму у вашій біографії. Необхідний параметр – свідоме протистояння повторному реваншу обухівських «феодалів».

ПС. Списки власних передвиборчих пріоритетів у вигляді персон проголошу після того, як вони з’являться у відкритому доступі.

Ви здивуєтеся.